Članci s tagom: strip

 • Program 'Kako žive žene?'

  Program 'Kako žive žene?'

  Nastavno na istraživanje Kako žive umjetnice? kojim smo započele razgovor o tome kako žive umjetnice u Rijeci i okolici te istoimenu publikaciju, čiji centralni dio (...)

 • Ena Jurov: Nemam plan, samo pank!

  Ena Jurov: Nemam plan, samo pank!

  U svijetu gdje za žensku iskrenost nema mjesta bez predrasuda i kritika, mlada kreativna umjetnica Ena Jurov javlja se kao osvježenje i nada, te nas kroz vlastita (...)

 • Supermoć Wonder Woman relevantna je za sve nas

  Supermoć Wonder Woman relevantna je za sve nas

  Mnogi/e ovaj film neporecivo smatraju uspješnicom velikog platna i tvrde da razbija 'stakleni strop' redateljicama. Gledatelji/ce kažu da ih je 'ganuo do suza'.

 • O stripu i animaciji na ovogodišnjem 27. Animafestu

  O stripu i animaciji na ovogodišnjem 27. Animafestu

  Svjetski festival animiranog filma Animafest održan je od 5. do 10. lipnja u Zagrebu. Animafest je drugi po redu najstariji festival animacije, a održava (...)

 • Loud & Queer Talks: Ko su heroji

  Loud & Queer Talks: Ko su heroji

  Postoje li LGBT heroji u superherojskom stripu, filmu, animeu i ostaloj geekovskoj literaturi i tko su oni? Kako je njihova seksualnost prikazana i igra li ikakvu (...)

 • O malo drugačijim LGBTIQ+ likovima u japanskoj mangi

  O malo drugačijim LGBTIQ+ likovima u japanskoj mangi

  Većina ljudi koja je upoznata s japanskom formom animiranih serija i crtanih stripova povezuje iste s čudnim fetišima i objektiviziranim prikazom ženama.

 • Stripovi koji ukazuju na diskriminaciju LGBT osoba u školskim udžbenicima

  Stripovi koji ukazuju na diskriminaciju LGBT osoba u školskim udžbenicima

  Fondacija CURE u partnerstvu sa Sarajevskim otvorenim centrom izdala je seriju stripova kroz koje se nastoji ukazati na diskriminirajuće i bizarne sadržaje (...)

 • Feminizam i queer u stripu

  Feminizam i queer u stripu

  LGBTIQ inicijativa AUT Filozofskog fakulteta u Zagrebu u petak je organizirala tribinu na temu feminizma i queera u domaćem i inozemnom stripu.

 • Seksizam u svijetu stripa

  Seksizam u svijetu stripa

  Na međunarodnom festivalu stripa The Angoulême u Francuskoj, ujedno i jednom od najvećih festivala stripa na svijetu, nekoliko je cool tipova ukazalo (...)

 • Privilegiranost servirana 'Na tanjuru'

  Privilegiranost servirana 'Na tanjuru'

  Toby Morris autor je stripa o privilegiranosti koji je u proteklih nekoliko dana pokorio internet. Prenosimo njegov strip koji je doslovno nacrtao što je (...)

1 2 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM