U fokusu

16. lipanj u 19:00 sati

‘Bajke su za svakoga’ u Podgorici

‘Bajke su za svakoga’ u Podgorici

Promo

Nakon Zagreba i Sarajeva, publikacija ‘Bajke su za svakoga’  promovirat će se i u Podgorici, u subotu 16. lipnja od 19:00 sati u Koncept Art Space Caffeu. 

Nvo Juventas poziva vas da čujete kako se kodovi u bajkama koje znamo iz djetinjstva mogu mijenjati. Kako ‘stare’ bajke mogu postati ‘nove’, drugačije, oslobođene rodnih stereotipa. “Dođite da diskutujemo o tome da li se i u kom smislu promijenio naš odnos prema bajkama u odnosu na čitanja u djetinjstvu, koje su to teme u bajkama koje nam se i danas čine intrigantnima, da li te stare priče smatrate sasvim prevaziđenima, ili mislite da u njima ima vrijednosti koje važe i danas”, poručuju organizatorice.  

Projekt ‘Bajke su za svakoga’ provodi Fondacija CURE s partnerima: NVO Juventas iz Crne Gore, LGBTI Centrom za podršku iz Makedonije, Alternativnim centrom za devojke iz Srbije i CESI iz Hrvatske. Bajke su napisali/ sudionici i sudionice koji/e su prošli/e edukativni dio programa iz ovih pet država, te potom kreirali bajke u suradnji s Vaskom Raičevićem, dramaturgom i stručnjakom iz Podgorice (Crna Gora). Projekt je financiran iz programa Erasmus+.