U fokusu

poručio mu da ode

Pjevač prozvao muškarca zbog seksualnog napastovanja na koncertu

Pjevač prozvao muškarca zbog seksualnog napastovanja na koncertu

YouTube/Screenshot

Pjevač benda ‘Architects’ Sam Carter napravio je nešto što bi feministi i saveznici trebali raditi svakodnevno: prozvao je drugog muškarca zbog seksualnog napastovanja, javljaju svjetski mediji.

Britanski metalcore bend nastupao je na festivalu u Nizozemskoj 18. kolovoza kad se tijekom izvedbe jedne pjesme u publici dogodio incident.

I iako mu u komentarima na društvenim mrežama s pravom zamjeraju što nije reagirao istog trenutka, Carter je ipak reagirao, što je drugačije od velikog broja ostalih izvođača.

Pričekao je kraj pjesme i rekao: “Razmišljao sam dosta o tome trebam li nešto reći ili ne o onome što sam vidio tijekom posljednje pjesme, i znate što, reći ću. Vidio sam djevojku, ženu ovdje u gužvi, i neću prokazati govno koje je to učinilo, ali vidio sam te kako ju hvataš za grudi. To je odvratno i ovdje nema mjesta tome”, rekao je.

To nije tvoje tijelo, to nije tvoje tijelo i nemaš pravo zgrabiti nekoga. Ne na mom nastupu. Ako namjeravaš to ponoviti, odlazi odavde i ne vraćaj se“, poručio je zlostavljaču.

“Održimo ovo mjesto sigurnim sa sve i zabavimo se”, zaključio je pjevač dok mu je publika pljeskala.