U fokusu

21. i 22. travnja

Slikovnica ‘Moja dugina obitelj’ dolazi u Beograd!

Slikovnica ‘Moja dugina obitelj’ dolazi u Beograd!

Organizacije Gayten-LGBT i Da se zna pozivaju vas na predstavljanje slikovnice “Moja dugina obitelj” nevladine organizacije Dugine obitelji. Predstavljanje slikovnice i druženje s njenim autorima/cama održat će se u dva navrata: 21. travnja od 15 do 17 sati na radionici za LGBTIQ osobe u Maloj Sali Centra za kulturnu dekontaminaciju te dan kasnije, 22. travnja, kada će se održati javna promocija slikovnice od 12 do 14 sati u Paviljonu Centra za kulturnu dekontaminaciju u Beogradu.

Radionica je zatvorenog tipa, zamišljena kao siguran prostor i namijenjena je LGBTIQ osobama koje planiraju i žele djecu ili ih već imaju, onima koje/i su zainteresirani/e za temu roditeljstva, kao i svim podržavateljima/icama. Članovi i članice Duginih obitelji predstavit će detaljnije svoj rad s grupama podrške koje organiziraju od 2011. godine širom Hrvatske, govoriti o vlastitim iskustvima i odgovarati na pitanja sudionika/ica radionice. Radionicama će prisustvovati i lokalne LGBTIQ aktivistkinje i roditeljice koje će podijeliti svoja iskustva.

Za sudjelovanje na radionici potrebno je prijaviti putem maila na adresu gayten@gmail.com do 20. travnja i navesti u naslovu maila Radionica – Dugine obitelji.

Na javnom predstavljanu slikovnice u nedjelju, autori će govoriti o potrebi i značaju kreiranja ovakvog štiva, o rezultatima, ali i o reakcijama koje je izazvala u hrvatskoj javnosti, kao i o svom djelovanju i trenutnoj situaciji po pitanju LGBTIQ prava u Hrvatskoj. Na promociji će sudjelovati Daniel Martinović i Ivo Šegota (Dugine obitelji), i psihologinja i psihoterapeutkinja Jelena Vidić (Gayten-LGBT).

Cilj slikovnice “Moja dugina obitelj” je jačanje socijalne integracije djece koja imaju istospolne roditelje, te promoviranje tolerancije i poštovanja različitosti. Slikovnica je namijenjena djeci predškolskog uzrasta i prikazuje sličice iz života dvoje djece s istospolnim roditeljima.