U fokusu

Ponovno napadi na LGBT zajednicu

U ime obitelji ne odustaje

U ime obitelji ne odustaje

Da Željki Markić nikad nije dosadno, pokazuje nam još jednim primjerom. Kako bi razbila monotoniju ovog kišovitog ljeta, sa svojim društvom iz UIO-a zatražila je zabranu korištenja sintagme “gej brak” za institut životnog partnerstva.

Naime, UIO od Vijeća za elektroničke medije traži opomenu svim medijima koji senzacionalistički koriste termin “gej brak” i tako građane i građanke dovode u zabludu i štete ustavnom poretku RH. Na svojoj internetskoj stranici navode da se “neprestanim izjednačavanjem životnog partnerstva s brakom, iako su vladajući tvrdili kako se radi o dva različita instituta, u medijima uporno nameće percepcija braka suprotna onoj za koju su se građani RH većinski izjasnili na referendumu kada je u Ustav RH (čl. 62., st. 2.) unesena odredba prema kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca”. 

Čime se točno krši ustavni poredak o kojem gospođa Markić priča, budući da Ustav RH nigdje ne propisuje način da koji se koristi riječ “brak”, i od čega ona toliko strahuje da svaki tren slobodnog vremena utroši na napade na LGBT zajednicu, to više nikome nije jasno.