Uncategorized

od 25. do 29. listopada

Vox Feminae Festival

Vox Feminae Festival

Od 25. do 29. listopada pridružite nam se na 11. VOXfeminae Festivalu! 

Festivalskim programom ove godine zauzimamo zagrebačku Trešnjevku: strašne žene na velikom ekranu i redateljice vladaju CeKaTe-om, gdje se održava filmski program festivala; dok se forumski odvija u “Šesnaestici” – kulturno-društvenom centru koji upravo u sklopu VFF-a otvara svoja vrata u Ozaljskoj 16.

Dobro ste pročitali i pročitale, od ove jeseni Trešnjevka je bogatija za prostor posvećen rodno i društveno angažiranim aktivnostima za lokalno stanovništvo i zajednicu; a na tom tragu pripremile smo vam bogat kulturni, prezentacijski, radionički, diskusijski i zabavni program! Uz femmenalnu postavu sudionica i sudionika:

// otvaramo izložbe Rine Barbarić “Mama je bila u pravu” & Ines Kotarac /// Where The Light Will Fall “My Queens”
// otkrivamo zaboravljene žene grada Rijeke uz “Nevidljive sile”
// bojamo pičke iz slikovnice “Cunt Coloring Book” uz Jasnu Jasnu Žmak; ali i problematiziramo plaćanje iste uz Ivanu Radačić (Institut Ivo Pilar) i Carol Harrington (University of Wellington) 
// održavamo performanse i prosvjedne akcije uz Antonia Grgića i Luku Prelas
// šivamo feminističke i queer prišivke uz HOI
// izrađujemo anti-seksističke stickere za svoj kvart uz Sve su to vještice
// gledamo izvrsne filmove, uključujući kandidatkinju za Oscara “Ne gledaj mi u pijat / Quit Staring at My Plate” 
// ispijamo koktele i učimo o queer ikonama uz House Of Flamingo
// program za najmlađe (i one koji se tako osjećaju 🙂 uz udrugu Kozlici
// i još mnogo toga! Čitav program objavljujemo uskoro; a za sneak-peek istog pridružite nam se u knjižari Ljevak u četvrtak, 12.10. u 19h na programu Žene su i dalje strašne – ususret 11. Vox Feminae Festivalu

Osim konačnog otvorenja “naše sobe”, s posebnim veseljem vam pripremamo i predstavljanje prve igre u produkciji K-zone! “Strašne žene” društvena su igra s kartama i posveta svima koje su zadužile društvo svojim angažmanom na području kulture i umjetnosti, znanosti, aktivizma i teorije; a premijerno ćemo je zaigrati upravo na VFF-u!