U fokusu

glasuj protiv!

VIDEO: ‘Užasavam se društva u kojem većina ugnjetava manjinu i zato ću glasovati protiv’

VIDEO: ‘Užasavam se društva u kojem većina ugnjetava manjinu i zato ću glasovati protiv’

Udruga Građani građanima objavila je video u kojem poznati i manje poznati građani i građanke Hrvatske objašnjavaju zašto će na referendumu 1. prosnica glasati protiv te apeliraju na svoje sugrađane i sugrađanke da učine isto.

Užasavam se društva u kojem većina ugnjetava manjinu, ne želim živjeti u društvu u kojem postoje građani drugog reda, ne želim dopustiti da oni koji su drugačiji izgube svoja prava i mogućnost da budu jednaki pred zakonom, jednakost svih ljudi najvažnije je ljudsko dostignuće te izaći ću na referendum i glasat ću protiv zato što uistinu volim bližnjeg svog – samo su neke od poruka iz videa.

“Trenutna zbivanja u državi nam pokazuju, kako u vrijeme velike gospodarske i ekonomske krize, umjesto da se potiče solidarnost među građanima/kama, situacija se iskorištava za manipulaciju i prikrivanje stvarnih problema iznošenjem, u najmanju ruku, suludih ideja, od strane nekih. Nažalost, takve sulude ideje su dobile neosnovani legitimitet”, objasnili su članovi i članice udruge Građani građanima za Index.hr.
 
“Potaknuti takvom situacijom, odlučili smo pokrenuti akciju. Cilj akcije je ukazati na kršenje temeljnih ljudskih prava, a pritom dokazati sebi samima da se nećemo izjasniti kao narod koji mrzi. Ovo je ozbiljna situacija u našoj državi i od ogromne je važnosti izaći na referendum i glasati protiv. Jer tko će preuzeti krivnju kasnije ako si dopustimo da stvorimo građane i građanke drugog reda? Ovo je kampanja građana i građanki koji se obraćaju svojim sugrađanima i sugrađankama”, poručuju iz udruge.