U fokusu

u svjetlu neokonzervativnih napada

VRAG ODNIO ŠALU! – Kako se boriti za reproduktivna prava

VRAG ODNIO ŠALU!  – Kako se boriti za reproduktivna prava

CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje objavio je VRAG ODNIO ŠALU! – Priručnik za zagovaranje seksualnih i reproduktivnih prava i zdravlja u svjetlu neokonzervativnih napada, koji možete preuzeti OVDJE

Ova publikacija nastala  je u okviru projekta  “Ujedinjeni glasovi za seksualna i reproduktivna prava i zdravlje”kojeg su provodile CESI, a koji za cilj ima podizanje svijesti mladih te jačanje suradnje i povećanje kapaciteta nevladinih organizacija i inicijativa građana/ki kako bi zajedno radili/e na ostvarenju seksualnog i reproduktivnog zdravlja i prava. 

“U publikaciji dajemo prikaz organizacija s kojima smo surađivale i njihovih strategija djelovanja, ali i strategija koje su u proteklom periodu koristile različite grupe i platforme za promicanje seksualnih i reproduktivnih prava i zdravlja u borbi protiv katoličkih fundamentalističkih organizacija i inicijativa. Neke od njih su usmjerene na promjene zakona, druge imaju mobilizacijske snagu za povećanje broja saveznika i uključivanje građanki i građana u zagovaranje za pravo na izbor, dok je trećima svrha ukazivanje na manipulacije klerikalnih i fundamentalističkih organizacija i demaskiranje njihovih poruka. Osim toga, dajemo i svoj doprinos jačanju argumentacije, osmišljavanju poruka i jezika koji promiče pravo na izbor”, kažu iz CESI.