Uncategorized

09.lipanj 2018.

17. Povorka ponosa!

17. Povorka ponosa!

17. Povorka ponosa LGBTIQ osoba i obitelji održat će se 09. lipnja 2018. godine.

“Pozivamo sve da i ove godine veselo i borbeno koračaju s nama, da svima glasno kažemo da nam je dosta homofobije, bifobije i transfobije kojom nas bombardiraju iz saborskih klupa i medijskih prostora te da nećemo više trpjeti da nam se govori kako se trebamo osjećati, kako da se rodno izražavamo, koga da volimo ili tko čini našu obitelj”, poručuju iz Zagreb Pridea te dodaju: “I ove godine s ponosom ćemo pokazati da smo tu i da ćemo se nastaviti boriti za naša prava, za naše obitelji, za naša radna mjesta i za naše vrijednosti.”

Okupljanje će biti u 15:00 sati ispred Mimare na Rooseveltovom trgu, a povorka će se kretati  od Mimare, kroz Frankopansku preko Ilice i Jurišićeve ulice te kroz Draškovićevu do parka Ribnjak. 

Uz to, otvoren je poziv za volontiranje  u organizacijskom timu povorke i tijekom mjeseca ponosa. Rok za prijavu je 13. svibanj. No, da ne bi bilo da nema partija i ove godine nakon povorke slijedi tradicionalna Pride Partycipacija, koja će se ove godine održati u klubu Boogaloo, a uskoro očekujemo objavu događaja i izvođača/ica. 

Više informacija o samom programu Povorke i Mjeseca ponosa pratite na stranicama Zagreb Pridea.