Uncategorized

6.svibanj u 17 sati

Feministička samoobrana i zaštita na Trnjanskim kresovima

Feministička samoobrana i zaštita na Trnjanskim kresovima

Facebook događaja

U surovom svijetu patrijarhata, riječi ponekad nisu dovoljne za odbijanje raznih vrsta napada koje nam je taj seksistički svemir u stanju prirediti. Upravo zato nešto primjenjivo i korisno za sve nas – u sklopu Trnjanski kresovi 2017. , 6. svibnja od 17 do 18 sati će se održati radionica Feminističke samoobrane i zaštite u režiji feminističkog kolektiva Faktiv.

Nakon zagrijavanja, Na radionici će se proći neke osnovne vježbe samoobrane, naučiti kako se osloboditi neželjenog “zagrljaja”, na koji je način najefikasnije udariti tuđe međunožje i otkriti koji nam sve dijelovi tijela mogu pomoći u borbi. Radit će nam laktovi, koljena, šake i glave, ma cijelo tijelo! 

Ali više od svega radit ćemo na osnaživanju asertivnosti (čitaj: agresivnosti​, one pozitivne​) jer, kao što svaka borkinja dobro zna, “pola pobjede nalazi se u stavu! Iako se nadamo da se nijedna od nas neće naći u prilici da naučene poteze ikada upotrijebi, s obzirom na to da vjerujemo da feministički duh treba živjeti u feminističkom tijelu, radionica će nam pomoći da se​ malo​ osnažimo​ i​ u tjelesnom smjeru. Naša tijela, naša borba!​”, poručuju iz Faktiva.

Broj sudionica i sudionika radionice je ograničen, pa se prijaviti možete slanjem “simpatičnog, a borbenog maila” na feministicki.kolektiv.faktiv@gmail.com!

Voditeljica radionice je Jasna Jasna Žmak, ​5. kyu, Bijeli Lotos KEMPO.

Za sudjelovanje vam treba samo ugodna odjeća i bočica vode. (I fokuseri, ako ih netko slučajno ima)