Uncategorized

21. listopada, jiggy bar

LIBELIN OSMI: živi, živi, živi se…

LIBELIN OSMI: živi, živi, živi se…

Zadnji smo rođendan slavile tamo početkom 2016. godine, ne sluteći još što nam sve ta nesretna godina sprema. Preživjele smo ju nekako borbom i solidarnošću, a sigurne smo da je Libela i vama pomogla u preživljavanju uzleta nacionalizma, fašizma i mizoginije. Izgurale smo skoro i 2017. godinu te zaključile kako je konačno došlo vrijeme da proslavimo s vama Libelin osmi rođendan. ♥ 

Tu smo od 2009. godine svim nevoljama unatoč, i nemamo se namjeru ugasiti. Promoviramo ‘rodnu ideologiju’, ‘kulturu smrti’ i ‘ideologiju raščovječenja’, tipkovnicom se borimo s patrijarhatom i kapitalizmom, spremno ukazujemo na probleme neokonzervativizma i radikalne desnice – i ovom prilikom odlučujemo proslaviti našu borbu pjesmom i plesom. Za glazbu su zaduženi_e DJ Ivan i Zbeletronova DJ Iva. 

Libelina dženderska mafija poziva vas u subotu, 21. listopada od 21 sati u Jiggy bar na rođendansku žurku. Zaboravimo nakratko sve Bujance, Markićke, Stojiće, Hasanbegoviće, Ilčiće, Plenkoviće, molitelje, četu libertarijanskih trolova, falše ljevičarske drugove (pravi su dobrodošli) i ostale probleme i družimo se feministički razdragano nakon rakije dobrodošlice. 

Svim je Libelicama ovaj portal mijenjao živote, puno smo učile i podučavale jedne druge i čitateljstvo uvodile u feminističke teme. I dalje odgajamo nove feminističke generacije i na to smo izrazito ponosne. Sve vas koje ste nekad čitale i pisale za Libelu, sve koji_e nas i dalje čitate i pišete i sve vas koji ste možda čuli za taj neki portal i želite vidjeti kakvu ekipu okuplja – pozivamo da dođete u Jiggy, proćaskate, zapjevate i zaplešete s nama.

Nazdravimo i zaželimo si još jednom manje borbe, a više života u budućnosti! 

*Smisla za humor nam ne nedostaje, a pojedinke obećaju da će svoje glazbene ukuse vidljive iz naziva eventa sačuvati za fajrunt. Ili neće.