Uncategorized

premijera u tuškancu

Mima i Marta – aktivistički ljubavni film

Mima i Marta – aktivistički ljubavni film

U subotu 19. siječnja od 20 sati u kinu Tuškanac, hramu filmskih zaljubljenika, održat će se zagrebačka premijera hrvatskog dokumentarca ‘Mima i Marta – aktivistički ljubavni film’ autorskog dvojca Damira Radića i Sanje Ribičić Radić.

‘Film će poslužiti kao idealna lekcija iz seksualnog, zdravstvenog i građanskog odgoja – ljubavna priča koja ruši sve prepreke (istospolna! međugeneracijska! veganska!) i predrasude te stvara i pokoju novu. ‘Aktivistički ljubavni film’ odmrznut će najhladnija srca kaptolske nadbiskupije i udrugu Grozd konvertirati na vinarstvo!’, stoji u najavi zagrebačke premijere filma.

Dokumentarac u trajanju od 37 minuta premijerno je prikazan na 44. reviji hrvatskog filmskog i videostvaralaštva u Đakovu, gdje je dobio Posebnu nagradu žirija.

“Mima i Marta’ najbolji mi je film s revije u Đakovu. Doista odličan. Topao, dirljiv, nježan, dražestan, ljudski film. Aktivistički, bez agresivnosti i podizanja prsta’, kazao je o filmu filmski kritičar Janko Heidl.

Filmski novinar Dragan Rubeša izjavio je: ‘Film je izvrstan. Pogotovo onaj dio u kojem se cure svađaju oko filma ‘Sve o Evi’.’

Nakon projekcije filma u predvorju velike kinodvorane nastupa domaća glazbena indie pop atrakcija, skupina U pol’ 9 kod Sabe. Održat će ekskluzivan koncert svirajući hitove kojima je bend vladao eterom urbanih domaćih radiostanica proteklih godina.