U fokusu

Otpor manipulaciji

GONG, Ženska soba i CESI: ‘Odbijamo sudjelovati u manipulacijama prosvjednika iz Savske 66’

GONG, Ženska soba i CESI: ‘Odbijamo sudjelovati u manipulacijama prosvjednika iz Savske 66’

Barbara Vid

U izvještaju sa samog prosvjeda koji smo objavile nešto ranije naslovljenom “Kako je prosvjed protiv privatizacije Imunološkog iskoristio Đuro Glogoški” Marina Škrabalo i Dragan Zelić iz GONG –a rekli su za Libelu kako je vidno riječ o manipulaciji te da se Đuro Glogoški još jednom pokušava predstaviti kao borac za opće dobro ukazujući se na prosvjedu protiv privatizacije Imunološkog zavoda u organizaciji Platforme 112.

Organizacije GONG, CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje te Ženska soba medijskim se priopćenjem, kojeg prenosimo u cijelosti, od takvog tipa manipulacije vrlo jasno ograđuju.

“Radi podrške ideji očuvanja Imunološkog zavoda i protivljenja privatizaciji tog strateškog resursa, GONG, CESI i Ženska soba odazvali su se pozivu na današnji prosvjed, želeći time još jednom upozoriti na problematičnu odluku Vlade o neobrazloženom neprihvaćanju ponude Visia Croatica-e, iako je i sama Vlada potvrdila kako ponuda ispunjava sve uvjete.

 Međutim, GONG, CESI – centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje i Ženska soba ograđuju se od manipulacija u režiji prosvjednika iz Savske 66 koji su se nametnuli današnjem skupu. Ovom reakcijom želimo naglasiti različitost društveno – političkih vrijednosti između nas i njih, koje čak ni borba za javna dobra ne može premostiti sve dok oni dovode u pitanje dosegnute standarde jednakopravnosti svih građanki i građana narušavajući pritom ustavno-pravni poredak Republike.”

Nataša Bijelić, koordinatorica CESI – Centra za edukaciju, savjetovanje i istraživanje za Libelu je komentirala zašto je bilo važno odbiti sudjelovanje u ovom tipu manipulacije:

“Organizacije civilnog društva koje već dulji niz godina rade na ostvarenju jednakopravnosti svih građana i građanki naprosto ne mogu dozvoliti povezivanje te vrste rada s ljudima kojima čak ni ustavno – pravni poredak Republike Hrvatske ništa ne predstavlja. Odbijamo sudjelovati u manipulaciji građanima i građankama ove zemlje.”, rekla je Nataša Bijelić.

{slika}